lørdag 13. desember 2008

Vi har sove i jordhytte


På fjelltur


FilmvisningDa er vi kommet til Nairobi og er igjen på nett. Vi har vært fem veker i Pokot . Det var liksom der det ”skikkelige” Afrika var. Vi har vært med på så utrulig mye og det er vanskelig å sette ord på det.

Etter 9 timer på buss var vi egentlig veldig klar for å komme oss ut av bussen. Det var kveld da vi ankom, men da vi våknet neste morgen fikk vi sjå et fantastisk landskap. Det var grønt og fint. Følte det nesten litt som om jeg var i Norge igjen. Vi tok turen til en landsby som het Makutano som er 3 km fra Misjonsstasjonen. Og jeg lurte litt på om jeg var kjendis eller noe. I det minste må de ha forvekslet meg med ei eller annen berømt. Det var ikke måte på hilsinger vi fikk. Så hvis jeg skulle ta meg en joggetur der, måtte jeg løpe tidlig på morgen ellers så hadde jeg en drøss med folk springene på siden. Nå forstår jeg hvordan det er å være kjendis.

Vi har vært med på gudstjenester, kvinnearbeid, filmvisning, ungdomsleir og så vært med gategutter. Her i Pokot må de begrense vitnesbyrda ellers blir vi aldri ferdig. De står rett og slett i kø for å vitne. Er det ikke fantastisk? Ellers har vi truffet utrulig mange gode mennesker. En av personene jeg ikke kommer til å glømme er Alfred. I fjor var det krig og kaos om landeområder i Mount Elgon (4834 m over havet). De brant ned hus og drepte familier. Han rømte fra en soldat, men ble plutselig ble han stående rett foran en soldat som siktet på han med gevær. Han klarte akkurat å komme seg unna med å hoppe i elven. Der måtte han gjømme seg i to timer. Etterpå var det hjem for å skifte kler å gå i kirken for å takke Gud. Han klarte å rømme og budde en annen plass til det hadde roet seg. Da han kom tilbake fant han broen sitt hode uten for huset. Faren og broren ble altså halshogd, men allikevel har Alfred tilgitt disse som gjorde dette og ønsker at de skal få høre om Jesus. Jeg synes det er utrulig at han klarer det.

Vi har hatt et fantastisk opphold i Pokot og møtt utrulig mange flotte mennesker. Legger ut noen bilder fra turen. Verken ord eller bilder kan forklare det vi har opplevd. Men det blir en liten smakebit.

2 kommentarer:

Anonym sa...

hei! d ser så kjekt ud:) futti.. Eg og har lyst å reisa ner..

Mari sa...

fytti! alt det du oppleve! å fytti den ongen du står å helle på va skjønne! aaah! :)
merry christmas :)